Opdrachten

Gerealiseerde opdrachten

Tabak&Naus werken voortdurend sculpturen in opdracht voor organisaties, bedrijven en particulieren. Afgelopen jaren realiseerden Tabak&Naus opdrachten voor IV-groep, Boertien Groep, Keukenhof, Adviesbureau PTG, een cultureel centrum en onderwijsinstellingen. Zowel voor binnen als voor buiten. Van indrukwekkend grote unieke werken tot een serie van 100 relatiegeschenken. Hieronder ziet u een greep uit de gerealiseerde opdrachten.

Bureaulamp "Opdat het werken bij ptg-advies blijvend wordt verlicht"

In 2017 realiseerden Tabak&Naus een serie bureaulampen in opdracht van Adviesbureau PTG. Deze serie van 10 lampen is 3d-geprint van het materiaal ABS.

"Engelse bulldog"

Voor een particulier realiseerden Tabak&Naus Engelse bulldog. Deze unieke sculptuur van polyester met DD-lak is circa anderhalve meter hoog en heeft een prachtige plek gekregen in de tuin.  

Bulldog1

"A portrait of a marriage"

In 2014 maakten Tabak&Naus deze unieke sculptuur. Ter gelegenheid van een huwelijk ontwierpen en realiseerden Tabak&Naus de sculptuur "A portrait of a marriage". Het symboliseert het gezin. Het is gemaakt van acrylic one, acrylverf en DD-lak.

a portrait of a mariage

"Tree of life"

In 2014 realiseerden Tabak&Naus ter gelegenheid van de expositie in de Keukenhof de sculptuur "Tree of life". Deze sculptuur is gemaakt van polyester en DD-lak en is bijna drie meter hoog.

Treeoflife

"Onderwaterwereld"

In 2013 realiseerden Tabak&Naus voor een basisschool in Bodegraven een verbeelding van het leven onder water. De inspiratie was het polderlandschap en de vraag: "Wat zou er gebeuren als het schoolplein onder water staat? Welke dieren zouden er dan leven?" Deze inspiratie mondde uit in een bank om een boom met uit het waterspringende vissen als rugleuning. Een sculptuur van een reusachtige kikker staat op het dak. De waterwereld  is compleet door drie wandsculpturen van kleurrijke fantasiewaterbeesten. De groep sculpturen is gemaakt van glasvezel versterkt polyester, DD-lak en afgelakt met een hoogwaardige beschermende coating.

vissenbank1024kikker

"Big bird seeks the young ones"

Voor cultureel centrum ‘In de Brouwerij’ in Asten realiseerden Tabak&Naus in 2010 een groep sculpturen "Big bird seeks the young ones". Een grote vogel staat naast het pand op een sokkel en kijkt naar de ingang van het gebouw. Zijn blik lokt de bezoeker van het cultureel centrum naar binnen. Op de gevel van het gebouw zijn drie kleinere vogels bevestigd, the young ones. De groep sculpturen is van glasvezel versterkt polyester, neolith, DD-lak en een hoogwaardige coating.

"It takes two to tango"

Voor de optometriepraktijk van Bielars Brillen in Breda, hebben Tabak&Naus in 2008 een zitobject gerealiseerd. Het zitobject ‘It takes two to Tango’ staat in een neutrale ruimte en is een enorme blikvanger. Mensen die wachten op hun afspraak voor een oogmeting, kunnen op het zitobject plaatsnemen. Er is plaats voor ongeveer 12 personen. 

"Simurgh and his friends"

Voor de Schutte’s  Bosschool in Enschede realiseerden Tabak&Naus in 2008 een groep sculpturen met de titel "Simurg and his friends". De groep bestaat uit een grote mythische vogel en zijn vogelvrienden. Vanaf de openbare weg leiden sculpturen van de vogelvrienden de bezoeker van de school over een bospad naar de hoofdingang. Bij deze ingang verwelkomt een grote vogel "Simurg" de bezoeker.

"Finding happiness together"

Voor een particuliere collectie realiseerden Tabak&Naus in 2007 een unieke sculptuur voor in de tuin. De inspiratie was de naam van de opdrachtgever. Deze sculptuur van een ooievaar is 2,70 meter hoog en is van glasvezel versterkt polyester en DD-lak.

FindingHappinessTogether1

"Torro"

In opdracht van een internationaal opererend ingenieursbureau realiseerden Tabak&Naus in 2006 een metershoge sculptuur "Torro". De stier symboliseert de passie en kracht binnen dit bedrijf. De sculptuur staat in de entree van het hoofdkantoor in Nederland. Bij de groep sculpturen zijn de zes divisie van de organisaties weergegeven door sculpturen van vogels, die bij de metershoge stier horen.

Voor de verschillende vestigingen van het bedrijf in het buitenland bijvoorbeeld Maleisië, Tjechië en op Aruba zijn vijf sculpturen "Toro" gerealiseerd. Deze zijn circa 80 cm hoog en van neolith en beschilderd met acryl.