Biografie

Tabak&Naus scheppen hun eigen kleurrijke fantasiewereld. Ze hebben de onstuitbare drang om de wereld om hen heen mooier te maken. Al is het maar beetje.

Marjan Tabak (1969) is al sinds haar kindertijd aan het tekenen en zelf aan het ontwerpen. Na haar studie Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente bleef ze aan de slag om haar eigenzinnige kijk te verbeelden.

Jos Naus (1968) was als kind vaak te vinden in de werkplaats van zijn vader. Zo leerde hij werken met diverse materialen, zoals hout en metaal. Na zijn studie Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente ging hij naast zijn werk als trainer/docent als kunstenaar aan de slag.

Tabak&Naus
Na het experimenteren met uiteenlopende creatieve technieken, heeft het duo beeldhouwen ontdekt. Ooit uitgedaagd door een idee voor een sculptuur voor hun eigen huis, gingen zij experimenteren met behulp van een boek met beeldhouwtechnieken. Met papierpulp, papier-macht en piepschuim slaagde het duo erin om hun eerste sculptuur te realiseren en eigenlijk al meteen in de nu bekende kleurrijke stijl. De technieken zijn sindsdien verbeterd en verbreed. Tabak&Naus werken met kunstharsen, polyester epoxy en 3D-print.

Visie
Tabak&Naus verwonderen zich over de wereld om zich heen. Ze vertalen deze in metaforisch bedoelde dierfiguren. De optimistische levensfilosofie is zeer herkenbaar in de kunstwerken van Tabak&Naus. Kenmerkend is dat zij daarbij spelen met de heldere kleuren van hun vaste palet.